Vegan champignon quiche

Vegan champignon quiche

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 250 gram cantharellen (of andere champignons naar keuze)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesndeden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 blok tofu
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper
  • tijm
  • kala namak

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Laat wat olie opwarmen in een anti-kleef pan en doe de ui en de knoflook erbij. 

  3. Doe na een minuutje de cantharellen erbij en bak ze gaar.

  4. Maak ondertussen het tofu mengsel: Neem een maatbeker en breek de tofu in stukjes. Doe de tofu, witte wijn, tahin, water, groentenbouillonpoeder, limoensap en edelgistvlokken in de maatbeker. Mix het fijn tot een gladde massa. Kruid met peper, tijm en kala namak.

  5. Roer de cantharellen onder het tofumengsel.

  6. Rol de bladerdeeg uit in een lage taartvorm, prik er een paar gaatjes in. 

  7. Verdeel het tofu mengsel over de bladerdeeg.

  8. Laat de quiche een 30 minuten bakken in de oven.

4 maart 2018
4 maart 2018

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Sabine

    21 oktober 2019

    5 stars
    Eindelijk een recept waar zelfs mijn moeilijkste eter enthousiast over was!

    Bedankt!

  2. Beantwoorden

    Sabine

    21 oktober 2019

    5 stars
    Eindelijk een recept waar zelfs mijn moeilijkste eter enthousiast over was!

    Bedankt!

LEAVE A COMMENT