Vegan Chinese kipballetjes in zoetzure saus
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 pakje vegan kipstukjes
- 70 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 1 eetlepel olie
- 110 ml water
- maizena
Zoetzure saus
- 1 blik ananas stukjes
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel sojasaus
- 25 ml water
- maizena
Bereiden
-
Maak het beslag voor de vegan kipstukjes door de bloem, bakpoeder, peper, zout en olie te mengen.
-
Laat het beslag een kwartiertje rusten.
-
Haal de vegan kipstukjes even door de maizena.
-
Laat ondertussen olie om te frituren warm worden.
-
Haal de vegan kipstukjes door het beslag en doe ze in de olie.
-
Haal de vegan kipstukjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.
-
Bind de saus met maizena.