Vegan Chinese kipballetjes in zoetzure saus

Vegan Chinese kipballetjes in zoetzure saus

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 pakje vegan kipstukjes
  • 70 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 eetlepel olie
  • 110 ml water
  • maizena

Zoetzure saus

  • 1 blik ananas stukjes
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 25 ml water
  • maizena

Bereiden

  1. Maak het beslag voor de vegan kipstukjes door de bloem, bakpoeder, peper, zout en olie te mengen.

  2. Laat het beslag een kwartiertje rusten.

  3. Haal de vegan kipstukjes even door de maizena.

  4. Laat ondertussen olie om te frituren warm worden.

  5. Haal de vegan kipstukjes door het beslag en doe ze in de olie.

  6. Haal de vegan kipstukjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.

  8. Bind de saus met maizena.

Serveer met rijst en gewokte groenten.

9 april 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT