Vegan chocolade bananenbrood met kersen

Vegan chocolade bananenbrood met kersen

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 450 gram rijpe bananen (zonder schil)
  • 200 gram bloem
  • 50 ml kokosolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 160 ml ahornsiroop of agavesiroop
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 80 gram kersen (ontpit)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Plet de bananen tot een smeuïge massa.

  3. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en cacaopoeder in een mengkom.

  4. Meng in een andere mengkom de bananen, ahornsiroop, kokosolie en appelcider azijn.

  5. Meng de ingrediënten bij elkaar.

  6. Vet een cakevorm in met wat olie.

  7. Meng de kersen onder het beslag.

  8. Doe het beslag in de cakevorm.

  9. Laat het bananenbrood ongeveer 45 tot 50 minuten bakken tot een deegprikker er proper uitkomt.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT