Vegan chocomoussetaart

Vegan chocomoussetaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

bodem:

  • 200 gram sojaboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels water

chocomousse:

  • 200 gram chocolade
  • 1 eetlepel sojamelk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 400 gram silken tofu
  • 60 ml aquafaba

Bereiden

bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Doe de sojaboter en de suiker in een mengkom en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem en het water eraan toe en mix nog even door.

  3. Vet een taartvorm in met wat sojaboter en doe het deegmengsel over de bodem van de taartvorm en druk wat aan.

  4. Bak de taartbodem 25 minuten.

  5. Laat de taartbodem afkoelen.

chocomousse:

  1. Smelt de chocolade au bain marie samen met 1 eetlepel sojamelk, 1 eetlepel cacaopoeder en 1 theelepel vanille extract.

  2. Klop silken tofu fijn met een handmixer.

  3. Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.

  4. Roer de gesmolten chocolade onder de silken tofu.

  5. Klop de aquafaba stevig met een handmixer.

  6. Roer de aquafaba voorzichtig onder het chocolademengsel. 

  7. Verdeel de chocomousse over de taartbodem.

  8. Laat de taart opstijven in de koelkast.

  9. Decoreer met slagroom.

17 januari 2019
22 januari 2019

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Brigitte

    28 juni 2020

    Hoi 🙂

    Ik wil deze taart graag een dag van tevoren maken. Mijn vraag is: zou ik eventueel ook agar agar kunnen gebruiken voor extra stevigheid of zou dat de vulling juist minder lekker maken?

    Bedankt voor alle lekkere veganistische recepten ♡

    Groetjes Brigitte

    • Beantwoorden

      Kesja

      1 juli 2020

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar volgens mij zou het wel moeten lukken. Al zou ik aanraden om niet te veel agar agar te gebruiken want die smaak overheerst best snel.

LEAVE A COMMENT