Vegan cranberry cake

Vegan cranberry cake

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram suiker
  • 200 gram sojayoghurt
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 100 gram verse cranberry's / veenbessen
  • 1 eetlepel custardpoeder of puddingpoeder

glazuur

  • sinaasappelsap
  • poedersuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, bakpoeder, zout en suiker.

  3. Meng in een andere mengkom de natte ingrediënten; sojayoghurt, zonnebloemolie, appelcider azijn en sinaasappelsap.

  4. Meng de veenbessen met custardpoeder of puddingpoeder.

  5. Roer de veenbessen onder het cakebeslag.

  6. Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie.

  7. Doe het deeg in de cakevorm.

  8. Laat de cake 50 minuten bakken.

  9. Maak het glazuur door een beetje sinaasappelsap te mengen met poedersuiker tot je een dik glazuur hebt.

  10. Wacht met het glazuur op de cake te doen tot deze volledig afgekoeld is.

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT