Vegan cupcakes met aardbeien vulling

Vegan cupcakes met aardbeien vulling

Aantal personen 12

Ingrediënten

Cupcakes:

  • 350 ml sojamelk
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 120 ml koolzaadolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn

Vulling:

  • 70 gram aardbeien
  • 50 ml sojaroom
  • 1 eetlepel suiker
  • maizena

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de appelazijn met de sojamelk en laat even rusten.

  3. Meng in een beslagkom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en vanillesuiker. 

  4. Doe de koolzaadolie bij de het sojamelk mengsel.

  5. Doe de natte en de droge ingrediënten bij elkaar en mix.

  6. Vul cupcakevormpje met het mengsel en bak 20 minuten.

  7. Maak ondertussen de vulling voor de cupcakes. Was en kuis de aardbeien en snij ze in kleine stukjes. 

  8. Verwarm de aardbeien op het vuur en roer de suiker eronder. 

  9. Roer de sojaroom onder de aardbeien en laat even pruttelen. 

  10. Als het aardbeien mengsel niet dik genoeg is kan je het binden met maizena.

  11. Laat de aardbeienvulling afkoelen.

  12. Als de cupcakes en de aardbeienvulling afgekoeld zijn kan je beginnen met de cupcakes te vullen. Neem een scherp mesje en snij schuin het hoedje van de cupcakes. 

  13. Doe er een lepeltje aardbeien vulling in en zet het hoedje terug op de cupcakes.

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT