Vegan donut cupcakes

Vegan donut cupcakes

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 ml kokosolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 70 ml appelspijs
  • 120 ml sojamelk
  • kersenconfituur (of andere confituur naar keuze)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een mengkom.

  3. Doe in een andere mengkom de suiker, olie, appelspijs en sojamelk.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.

  5. Vul een bakplaats met cupcake vormpjes en verdeel het deeg over de vormpjes.

  6. Laat de cupcakes 20 minuten bakken.

  7. Bestrooi de cupcakes na het bakken met kaneel en suiker.

  8. Laat de cupcakes even afkoelen.

  9. Snij schuins in het kroontje van de cupcakes en haal er een beetje cake uit en vul ze op met kersenconfituur. Leg de kroontjes terug op de cupcakes. 

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT