Vegan eclairs

Vegan eclairs

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 230 ml water + ahornsiroop + vanille extract
  • 30 gram sojaboter
  • 120 gram zelfrijzende bloem
  • 90 ml aquafaba
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • vanillepudding
  • chocolade
  • sojaboter

Bereiden

  1. Meet in een maatbeker iets minder dan 230 ml water en vul aan met wat ahornsiroop en vanille extract.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Breng het water aan de kook samen met de sojaboter.

  4. Klop ondertussen de aquafaba op met de xanthaangom tot een stevige schuim.

  5. Doe de bloem bij het kokende water en zet van het vuur.

  6. Roer in de bloem tot het een deegbal wordt.

  7. Mix beetje per beetje de aquafaba door het deeg.

  8. Het deeg moet een klein beetje plakkerig zijn, niet té plakkerig.

  9. Doe het deeg in een spuitzak en spuit lange repen op een bakplaat.

  10. Laat de eclairs 12 minuten bakken op 200°C en verlaag dan de temperatuur nog 180°C en laat nog 10 minuten bakken. De baktijd kan verschillen per oven, hou de eclairs goed in de gaten tijdens het bakken.

  11. Laat de eclairs afkoelen op een rooster.

  12. Maak ondertussen vanillepudding en laat afkoelen.

  13. Smelt de chocolade met wat sojaboter.

  14. Snij de eclairs in 2 en doe chocolade over de bovenkant.

  15. Vul de eclairs met vanillepudding en leg de chocolade bovenkant erop.

Tip: vul de eclairs pas met pudding voor je ze opeet.

12 april 2018
15 april 2018

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Tine

    15 april 2018

    Wauw, deze keer heb je jezelf echt overtroffen! Dit ziet er fantastisch uit. Ga ik heel snel eens proberen…

LEAVE A COMMENT