Vegan Egg uitgetest + recepten

Iedereen heeft het al wel eens zien voorbij komen op internet, het eierdoosje met Vegan Egg van Follow Your Heart. Momenteel is het nog op niet veel plaatsen te koop in België maar in de UK en in Amerika is het al langer te koop en heel erg populair.

Als je het eierdoosje opendoet zit er een zak met geel poeder in en een papier met wat tips voor het gebruik en informatie. Voor 1 ei te vervangen heb je 2 eetlepels van het geel poeder nodig en 115 ml ijskoud water.

Je moet het gele poeder opkloppen met het water. Hier zie je de hoeveelheid van 1 ei. Terwijl je het ei opklopt ruik je al een lichte ei geur.

 

Speck met ei

Ingrediënten:

  • 1 Vegan Egg, 2 eetlepels Vegan Egg poeder en 115 ml ijskoud water
  • champignons
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • gerookte paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200°C

Leg een bakpapier op een bakplaat en leg de champignons erop. Besprenkel de champignons met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak de champignons een 30 minuten in de oven, keer regelmatig met een spatel om.

Maak de Vegan Egg klaar door het poeder en het water op te kloppen. Laat een klontje boter smelten in een anti kleef pan. Giet het eiermengsel in de pan. Het eiermengsel gaat onmiddellijk beginnen dikker worden en gaat net zoals een ander ei luchtbellen krijgen. Voor een gewone omelet laat je het ei gewoon bakken, voor een roerei gebruik je een spatel om het ei los te maken. Het ei moet ongeveer een 10 minuten bakken. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Serveer met de champignons.

De smaak: Ik kan me de smaak van een kippen ei niet zo duidelijk meer herinneren maar volgens mij komt dit ei er toch dicht bij. De textuur vind ik smakelijker en is minder vochtig/slijmerig. Eventueel zou je er nog wat kala namaak aan kunnen toevoegen.

 

Kokos macarons

(Recept komt van de Follow Your Heart Vegan Egg website)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Vegan Egg poeder
  • 120 ml ijskoude kokosmelk
  • 100 gram suiker
  • 220 gram gemalen kokos
  • 1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven op 175 °C

Klop de Vegan Egg poeder op met de ijskoude kokosmelk. Doe de suiker en het vanille extract erbij. Doe dan de kokos erbij en mix tot een deeg.

Leg een bakpapier op een bakplaat en maak met een lepel rondjes van het deeg.

Bak een 15 – 17 minuten

De smaak: Perfect! Je proeft helemaal niet dat het met Vegan Egg poeder gemaakt is.

 

Pasta carbonara

Ingrediënten:

  • champignons of vegan spek
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 8 eetlepels Vegan Egg poeder
  • 460 ml ijskoud water
  • zout
  • peper
  • vegan parmezaanse kaas

 

Als je champignons gebruikt in de plaats van vegan spek begin je met de oven voor te verwarmen op 200° C. Leg een bakpapier op de bakplaat en leg de champignons erop. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de champignons 30 minuten bakken in de oven.

Als je vegan spek gebruikt bak het spek krokant in een klontje sojaboter.

Laat het water voor de pasta koken een kook de pasta gaar.

Snij de ui en knoflook fijn. Doe wat olijfolie en in een pan en fruit de ui. Doe de knoflook erbij.

Doe de pasta bij in de pan met de ui en de knoflook.

Klop het Vegan Egg poeder op met het ijskoude water. Doe de parmezaan bij het kaasmengsel en kruid met peper en zout. Doe het eimengsel over de hete pasta en laat gaat worden. Doe de champignons of het vegan spek erbij en serveer.

De smaak: De smaak komt heel dicht bij die van de klassieke pasta carbonara. Voor mij is het eigenlijk de vegan versie die het meest op de klassieke lijkt.

 

Bananenbrood met hazelnoten

Recept van de Follow Your Heart Vegan Egg website

Ingrediënten:

  • 65 gram volkoren tarwebloem
  • 160 gram bloem voor alle bereidingen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 150 gram rietsuiker
  • 180 ml ijskoude ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels Vegan Egg poeder
  • 80 ml koolzaadolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • 2 eetlepels geroosterde hazelnoten in stukken

Verwarm de oven op 175°C

Doe in een mengkom het meel, kaneel, nootmuskaat, zout, bakpoeder en de suiker en meng. In een andere kom klop je de ongezoete amandelmelk op met het Vegan Egg poeder. Voeg het ei toe aan de droge ingrediënten en doe de koolzaadolie, vanille extract en appelcider azijn erbij. Meng tot een egaal deeg. Doe de banaan erbij en meng terug tot een egaal deeg. Vet een cakevorm in met sojaboter of olie en doe het deeg in de cakevorm. Bestrooi met de hazelnoten.

Bak het bananenbrood 1 uur 5 minuten tot 1 uur 10 minuten.
De smaak: Voor mij was het de eerste keer dat ik bananenbrood maakte dus ik weet niet hoe een ander bananenbrood zou smaken. Ik vind de smaak wel goed, sommige delen wat droog.

19 juli 2016
14 augustus 2016

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT