Vegan eiersalade met speck

Vegan eiersalade met speck

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 250 gram tofu (uitgeperst)
  • 5 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 eetlepel currypoeder
  • 1/2 eetlepel kala namak
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 50 gram shiitakes
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de shiitakes op het bakpapier.

  3. Kruid de shiitakes met grof zout, peper en besprenkel met olijfolie.

  4. Zet een half uur in de oven tot de shiitakes knapperig zijn.

  5. Laat de shiitakes afkoelen.

  6. Verkruimel de tofu in een kom, meng de vegan mayonaise, mosterd en de kruiden eronder. Meng tot een mooi geheel.

  7. Laat enkele uurtjes op smaak komen in de koelkast.

  8. Snij de shiitakes in blokjes en meng met de eiersalade of leg de shiitakes op de eiersalade voor het serveren.

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT