Vegan frambozen cake met witte chocolade

Vegan frambozen cake met witte chocolade

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 200 ml ongezoete sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 125 gram frambozen

Glazuur

  • 70 gram vegan witte chocolade
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • beetje water
  • 4 frambozen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de suiker, zonnebloemolie, sojamelk en appelcider azijn.

  4. Meng de droge met de vochtige ingrediënten.

  5. Roer de frambozen door het deeg.

  6. Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie.

  7. Doe het deeg in de cakevorm en laat 35 minuten bakken.

  8. Laat de cake volledig afkoelen.

Glazuur

  1. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten.

  2. Doe de poedersuiker en frambozen erbij en roer.

  3. Doe er een beetje water bij tot je een dikke glazuur krijgt.

  4. Verdeel de glazuur over de cake en laat opstijven in de koelkast.

24 augustus 2018
24 augustus 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT