Vegan frangipanetaart met kersen

Vegan frangipanetaart met kersen

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram silken tofu
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 190 gram suiker
  • 50 ml amandelmelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel amandelextract
  • 250 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram kersen
  • kersenconfituur

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.

  3. Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandelextract, zonnebloemolie en sojamelk in een mengkom. Mix tot een fijne massa.

  4. Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en meng.

  5. Besmeer de bladerdeeg bodem met kersenconfituur.

  6. Doe het deeg over de kersenconfituur.

  7. Verdeel de kersen over het deeg.

  8. Laat de taart 50 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT