Vegan frangipane donuts

Vegan frangipane donuts

Ingrediënten

  • 170 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 theelepel amandel extract
  • 50 ml zonnebloemolie
  • abrikozenconfituur
  • poedersuiker
  • water

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout.

  3. Meng in een andere kom de sojamelk, appelcider azijn, amandel extract en zonnebloemolie.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  5. Doe een deel van het deeg in de donutvorm.

  6. Doe een laag abrikozenconfituur over het deeg.

  7. Doe nog een laag deeg over de abrikozenconfituur.

  8. Laat de donuts 15 minuten bakken.

  9. Laat de donuts volledig afkoelen.

  10. Maak het glazuur door poedersuiker met water te mengen tot een dik mengsel.

  11. Doe het glazuur over de donuts.

28 juli 2020
6 september 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating