Vegan frangipanecake
Aantal personen 6
Ingrediënten
cake:
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 250 ml sojamelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 120 gram suiker
- 1 eetlepel vanille extract
frangipane:
- 150 gram sojayoghurt
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 70 gram amandelmeel
- 120 gram bloem
- snufje zout
- 1 theelepel amandelextract
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 ml zonnebloemolie
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, zout en bakpoeder voor de cake.
-
Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract voor de cake.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige.
-
Doe in een andere mengkom de ingrediënten voor de frangipane.
-
Doe het cakemengsel in een bakvorm en roer het frangipanemengsel erdoor.
-
Laat de cake ongeveer 45 minuten bakken.
Griet
Ziet er heerlijk uit! Vraagje: de 30ml zonnebloemolie staat onder de ingrediënten voor de frangipane. Mag ik uit je recept afleiden dat dat een foutje is?
Kesja
Hoihoi! Er zit zonnebloemolie in zowel het deeg voor de cake als het deeg voor de frangipane.
Shaula Tak-Hendriks
Hi, vandaag dit recept gemaakt met olijfolie, erg lekker! Maar wel suiker toegevoegd naar behoefte (kokosbloesemsuiker) aan het frangipane-beslag. vond het anders een beetje saai. is de sojayoghurt die jullie gebruiken gezoet of is het een suikerarm recept?
Groetjes Shaula
Kesja
Ik gebruik altijd gezoete sojayoghurt en dan is het frangipane-beslag zeker zoet genoeg.
Alexandra
Super lekker verrassend recept! Wordt een klassieker in mijn keuken.