Vegan frangipanecake

Vegan frangipanecake

Aantal personen 6

Ingrediënten

cake:

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml sojamelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract

frangipane:

  • 150 gram sojayoghurt
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 70 gram amandelmeel
  • 120 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 ml zonnebloemolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, zout en bakpoeder voor de cake.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract voor de cake.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige.

  5. Doe in een andere mengkom de ingrediënten voor de frangipane.

  6. Doe het cakemengsel in een bakvorm en roer het frangipanemengsel erdoor.

  7. Laat de cake ongeveer 45 minuten bakken.

24 maart 2019
24 maart 2019

RELATED POSTS

4 Comments

  1. Beantwoorden

    Griet

    26 maart 2019

    Ziet er heerlijk uit! Vraagje: de 30ml zonnebloemolie staat onder de ingrediënten voor de frangipane. Mag ik uit je recept afleiden dat dat een foutje is?

    • Beantwoorden

      Kesja

      30 maart 2019

      Hoihoi! Er zit zonnebloemolie in zowel het deeg voor de cake als het deeg voor de frangipane.

  2. Beantwoorden

    Shaula Tak-Hendriks

    4 januari 2020

    5 stars
    Hi, vandaag dit recept gemaakt met olijfolie, erg lekker! Maar wel suiker toegevoegd naar behoefte (kokosbloesemsuiker) aan het frangipane-beslag. vond het anders een beetje saai. is de sojayoghurt die jullie gebruiken gezoet of is het een suikerarm recept?

    Groetjes Shaula

    • Beantwoorden

      Kesja

      18 januari 2020

      Ik gebruik altijd gezoete sojayoghurt en dan is het frangipane-beslag zeker zoet genoeg.

LEAVE A COMMENT