Vegan frangipanetaart

Vegan frangipanetaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram silken tofu
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 200 gram suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel amandelextract
  • 250 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • abrikozenconfituur

Glazuur:

  • poedersuiker
  • water
  • citroensap

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.

  3. Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandel extract en olie in een mengkom. Mix tot een fijne massa.

  4. Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en meng.

  5. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.

  6. Besmeer de bladerdeeg bodem met abrikozenconfituur.

  7. Doe het deeg over de abrikozenconfituur.

  8. Laat de taart 50 minuten bakken.

  9. Maak het glazuur door poedersuiker, water en citroensap te mengen tot een dikke glazuur. Besmeer de taart met het glazuur.

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT