Vegan gebakjes met pompoenpudding

Vegan gebakjes met pompoenpudding

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 100 gram pompoenpuree
  • 20 gram custard poeder
  • 20 gram suiker
  • 250 ml amandelmelk
  • 100 gram chocolade
  • scheutje sojaroom

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij cirkels uit het bladerdeeg die even groot zijn als je bakvormpjes.

  3. Vet je bakvormpjes in met wat sojaboter of olie. 

  4. Leg het bladerdeeg in de vormpjes en leg er een stukje bakpapier in. 

  5. Leg bakparels of rijst op het bakpapier zodat de bodem niet omhoog komt terwijl de bladerdeeg bodems bakken.

  6. Laat de bodems ongeveer 30 minuten bakken, tot je ziet dat ze goudbruin zijn.

  7. Laat de bodems afkoelen.

Maak ondertussen de pompoenpudding:

  1. Doe de suiker en de custard poeder in een kommetje.

  2.  Doe 2 eetlepels amandelmelk bij het poeder en meng.

  3. Verwarm de amandelmelk op het vuur tot ze kookt.

  4. Doe het custard mengsel bij de kokende amandelmelk en roer.

  5. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Van zodra het mengsel de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit.

  6. t. Doe de pompoenpuree bij de pudding en roer goed tot een glad mengsel.

  7. Laat de pompoenpudding afkoelen.

  8. Verwarm de chocolade au bain-marie met een scheutje sojaroom.

  9. Smeer een laagje gesmolten chocolade in de gebakken bladerdeeg bodems en doe de pompoenpudding erin. Versier met de rest van de gesmolten chocolade.

3 maart 2018
3 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT