Vegan gebakjes met pompoenpudding
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 100 gram pompoenpuree
- 20 gram custard poeder
- 20 gram suiker
- 250 ml amandelmelk
- 100 gram chocolade
- scheutje sojaroom
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij cirkels uit het bladerdeeg die even groot zijn als je bakvormpjes.
-
Vet je bakvormpjes in met wat sojaboter of olie.
-
Leg het bladerdeeg in de vormpjes en leg er een stukje bakpapier in.
-
Leg bakparels of rijst op het bakpapier zodat de bodem niet omhoog komt terwijl de bladerdeeg bodems bakken.
-
Laat de bodems ongeveer 30 minuten bakken, tot je ziet dat ze goudbruin zijn.
-
Laat de bodems afkoelen.
Maak ondertussen de pompoenpudding:
-
Doe de suiker en de custard poeder in een kommetje.
-
Doe 2 eetlepels amandelmelk bij het poeder en meng.
-
Verwarm de amandelmelk op het vuur tot ze kookt.
-
Doe het custard mengsel bij de kokende amandelmelk en roer.
-
Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Van zodra het mengsel de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit.
-
t. Doe de pompoenpuree bij de pudding en roer goed tot een glad mengsel.
-
Laat de pompoenpudding afkoelen.
-
Verwarm de chocolade au bain-marie met een scheutje sojaroom.
-
Smeer een laagje gesmolten chocolade in de gebakken bladerdeeg bodems en doe de pompoenpudding erin. Versier met de rest van de gesmolten chocolade.