Vegan groentensoep met balletjes

 

Vegan groentensoep met balletjes

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 aardappel, fijngesneden
  • 1 prei, brunoise gesneden
  • 75 gram diepvrieserwten
  • 3 dikke wortelen, brunoise gesneden
  • 150 gram selder
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1,5 liter water
  • 1/2 pakje Naturli gehakt
  • paneermeel
  • zwarte peper
  • zout

Bereiden

  1. Stoof de ui aan in wat water of olie.

  2. Doe de aardappel, prei, wortel en selder bij de ui en laat even meestoven.

  3. Doe het water erbij en de groentebouillonpoeder.

  4. Van zodra de groenten bijna gaar zijn doe je de diepvrieserwten erbij.

  5. Maak de Naturli gehaktballetjes door het gehakt te kruiden met zwarte peper en zout. Rol balletjes met wat paneermeel.

  6. Bak de balletjes krokant in wat olie.

  7. Doe de balletjes bij in de soep.

16 april 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT