Vegan gummybeer koekjes

Ken je deze gummy beertjes al? Ze zijn vrij van gelatine en vegan! Deze Buddha beertjes zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen op basis van fruit. Naast dat de beertjes er erg leuk uitzien, zijn ze ook heel lekker. Ze smaken bijna net hetzelfde als de niet-vegan gummy beertjes uit de supermarkt. De beertjes hebben een goeie bite en de smaak van het fruit komt fijn naar boven. Wist je dat je met gummy beertjes ook heel lekkere koekjes kan maken? Deze gummy beertjes zijn te koop bij Confiserie Jonas.

 

Dit recept is in samenwerking met Confiserie Jonas.

Vegan gummybeer koekjes

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 snufje zout
  • 90 gram sojaboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels amandelmelk
  • 1 pakje Buddha Beertjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de sojaboter met de suiker. Doe het vanille extract erbij.

  3. Meng in een andere mengkom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en mix. Doe de amandelmelk erbij.

  5. Vorm bolletjes met het deeg en leg op een bakplaat.

  6. Druk de bolletjes plat en druk in ieder deegbolletje 1 of 2 Buddha Beertjes.

  7. Laat de koekjes 12 tot 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn en de Buddha beertjes gesmolten zijn.

7 maart 2018
8 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT