Vegan hartjesmousse

 

Vegan hartjesmousse

Aantal personen 6

Ingrediënten

Voor de mousse:

  • 200 gram pure chocolade
  • 1 blik kikkererwtenvocht
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 ml sojaroom

Voor de cake:

  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 180 gram suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 230 ml water
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1/2 theelepel vanille extract

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een mengkom.

  3. Doe in een andere mengkom de suiker, olie, appelcider azijn, vanille aroma en het water. Roer tot de suiker opgelost is.

  4. Doe de droge ingrediënten bij het suikermengsel en meng.

  5. Vet een platte bakvorm in met wat zonnebloemolie. (ik gebruikte hiervoor een brownie bakvorm)

  6. Doe het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 25 minuten. (of tot de cake gebakken is)

  7. Laat volledig afkoelen en prik hartjes uit de cake. Verkruimel de rest van de cake.

  8. Laat ondertussen de chocolade voor de mousse smelten.

  9. Klop het kikkererwtenvocht op met de poedersuiker tot het stevig is.

  10. Doe de sojaroom en het vanille aroma bij de gesmolten chocolade en laat even afkoelen.

  11. Meng de chocolade met het opgeklopte kikkererwtenvocht.

  12. Begin met een laagje cake kruimels in dessertglaasjes te doen en doe er een laagje mousse over. Strooi er nog een laagje cake kruimels over en nog een laagje mousse en werk af met een cake hartje.

  13. Laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT