Vegan havermout koekjes
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 100 ml koolzaadolie
- 100 gram rietsuiker
- 200 ml sojamelk
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram volkoren bloem
- 100 gram bloem
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram havermout
- 100 gram chocolade stukjes
- 50 gram gedroogd fruit
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de bloem, volkoren bloem, rietsuiker, baksoda, zout en havermout bij elkaar en meng.
-
Doe in een andere mengkom de koolzaadolie, sojamelk en vanille extract en meng.
-
Meng de droge ingrediënten met de andere de vochtige ingrediënten.
-
Meng de chocolade stukjes en het gedroogd fruit eronder.
-
Maak bolletjes van het deeg en druk plat op een bakplaat met bakpapier. Laat de koekjes 8 - 10 minuten bakken.