Vegan jaffa cake

Vegan jaffa cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

Cake:

  • 350 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • zeste van 1 appelsien
  • 120 ml appelsiensap
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 ml sojamelk
  • 80 ml zonnebloemolie

Créme binnenkant:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram poedersuiker
  • 25 gram sojaboter
  • zeste van 1 appelsien

Créme buitenkant:

  • 100 gram pure chocolade
  • 70 ml agavesiroop
  • 1 eetlepel sojamelk

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en meng.

  3. Doe in een andere kom de natte ingrediënten en meng.

  4. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix kort.

  5. Je kan het deeg in 2 ronde bakvormen verdelen of het in 1 bakvorm doen en daarna doorsnijden.

  6. Vet de bakvorm in en doe het deeg erin.

  7. Bak de cake een 40 minuten.

  8. Maak ondertussen de créme voor de binnenkant. Zet een kookpot au bain marie op het vuur, doe de chocolade, poedersuiker, sojaboter en zeste erbij en laat smelten. Meng alles goed en laat afkoelen.

  9. Zet een volgende kookpot au bain marie op het vuur en doe de chocolade, agavesiroop en sojamelk erin. Laat alles smelten en meng goed.

  10. Als je de cake in 1 bakvorm gebakken hebt moet je hem doorsnijden.

  11. Doe de créme voor de binnenkant op 1 kant van de cake en bedek met de andere kant.

  12. Doe de chocolade voor de buitenkant over de cake zodat deze mooi bedekt is met chocolade.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT