Vegan karamel appelgebak

Vegan karamel appelgebak

Aantal personen 6

Ingrediënten

Karamel:

  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk
  • 250 gram bruine suiker
  • 80 gram sojaboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zeezout (of meer naar smaak)

Gebak:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 appels
  • 200 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 100 gram bruine suiker
  • 200 gram sojaboter

Bereiden

Maak de karamel:

  1. Verwarm de suiker met de gecondenseerde kokosmelk in een steelpan. Roer tot de suiker gesmolten is. Doe het vanille extract en de boter erbij en roer tot de boter gesmolten is.

Gebak:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg met een vork.

  3. Snij de appels in blokjes.

  4. Verdeel de appelblokjes over het bladerdeeg.

  5. Maak het crumble mengsel: mix de bruine suiker, sojaboter, havermout en bloem. 

  6. Strooi het crumble mengsel over de appelblokjes.

  7. Laat het gebak 30 minuten bakken tot het goudbruin ziet.

  8. Laat het gebak afkoelen en verdeel er dan de karamel over.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT