Vegan Karelian taartjes (Karjalanpiirakka)

Vegan Karelian taartjes (Karjalanpiirakka)

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 200 gram roggemeel (of gewoon meel als je geen roggemeel kan vinden)
  • 150 ml water
  • 1/4 theelepel zout
  • 150 gram dessertrijst
  • 200 ml sojamelk
  • 1 eetlepel sojaboter

Bereiden

  1. Verwarm 300 ml water in een kookpot samen met de dessertrijst. Laat koken tot al het water opgenomen is en doe de sojamelk en de boter erbij. Laat op een laag vuur koken tot de rijst mals is.

  2. Mix de roggebloem met het water en het zout. Rol het deeg op een plaat met bloem uit.

  3. Indien het nog te plakkerig is doe je er nog wat bloem bij. Snij ronde vormen uit het deeg en leg in het midden een hoopje rijst. 

  4. Vouw de randen met je vingers door ze gelijkmatig plat te duwen.

  5. Bak de Karelian gebakjes 15 minuten op 225°C

  6. Bak de Karelian gebakjes 15 minuten op 225°C

5 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT