Vegan kebab brood

Vegan kebab brood

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenbloem
  • 250 ml water
  • 7 gram gist
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie + 3 extra eetlepels

Bereiden

  1. Verwarm het water tot het lauwwarm is.

  2. Roer de gist erbij en zet even opzij tot er bubbeltjes opkomen.

  3. Doe het water met de gist in een grote mengkom.

  4. Roer de agavesiroop, zout en 4 eetlepels olijfolie erbij.

  5. Doe de volkorenbloem erbij en kneed tot een niet te plakkerige deegbal.

  6. Als het deeg te vochtig is doe je er wat extra bloem bij, als het te droog is wat extra water.

  7. Vet een kom in met 3 eetlepels olijfolie en leg de deegbal in de kom.

  8. Doe een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

  9. Leg een bakpapier op een bakplaat.

  10. Verwarm de oven voor op 220°C.

  11. Rol de deegbal uit tot een rond plat brood.

  12. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen op de bakplaat.

  13. Maak eventueel een ruitjes patroon op het brood en bestrooi met sesamzaad.

  14. Laat het brood 17 tot 20 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT