Vegan kebab brood
Ingrediënten
- 500 gram volkorenbloem
- 250 ml water
- 7 gram gist
- 1 theelepel agavesiroop
- 1 theelepel zout
- 4 eetlepels olijfolie + 3 extra eetlepels
Bereiden
-
Verwarm het water tot het lauwwarm is.
-
Roer de gist erbij en zet even opzij tot er bubbeltjes opkomen.
-
Doe het water met de gist in een grote mengkom.
-
Roer de agavesiroop, zout en 4 eetlepels olijfolie erbij.
-
Doe de volkorenbloem erbij en kneed tot een niet te plakkerige deegbal.
-
Als het deeg te vochtig is doe je er wat extra bloem bij, als het te droog is wat extra water.
-
Vet een kom in met 3 eetlepels olijfolie en leg de deegbal in de kom.
-
Doe een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
-
Leg een bakpapier op een bakplaat.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Rol de deegbal uit tot een rond plat brood.
-
Laat het deeg nog 15 minuten rijzen op de bakplaat.
-
Maak eventueel een ruitjes patroon op het brood en bestrooi met sesamzaad.
-
Laat het brood 17 tot 20 minuten bakken.