Vegan kerststerren (Joulutorttu)
Aantal personen 6
Ingrediënten
Deeg (Als het snel moet gaan kan je ook een kant en klare bladerdeeg gebruiken.):
- 390 gram bloem
- 200 gram sojaboter
- 1/4 theelepel zout
- 20 ml water
Vulling:
- pruimenconfituur
- vodka
Bereiden
-
Doe de bloem en het zout in een mengkom en verbrokkel de boter in de mengkom. Doe het water er beetje bij beetje bij tot je het deeg kan mixen.
-
Zet het deeg een half uur op een koude plaats.
-
Rol het deeg uit op een bakpapier.
-
Plooi de hoeken om en vouw dicht, rol terug uit en herhaal een paar keer. Laat het deeg terug een half uur rusten op een koude plaats.
-
Meng ondertussen de pruimen confituur met vodka.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Rol het deeg uit en snij in vierkantjes. Snij 4 schuine stukken aan de punten van het vierkantje en plooi ze in de vorm van een ster. Leg in het midden van de vierkantjes een eetlepel pruimen confituur.
-
Bak de sterren een 12 minuten tot ze goudbruin kleuren.