Vegan kerststerren (Joulutorttu)

Vegan kerststerren (Joulutorttu)

Aantal personen 6

Ingrediënten

Deeg (Als het snel moet gaan kan je ook een kant en klare bladerdeeg gebruiken.):

  • 390 gram bloem
  • 200 gram sojaboter
  • 1/4 theelepel zout
  • 20 ml water

Vulling:

  • pruimenconfituur
  • vodka

Bereiden

  1. Doe de bloem en het zout in een mengkom en verbrokkel de boter in de mengkom. Doe het water er beetje bij beetje bij tot je het deeg kan mixen. 

  2. Zet het deeg een half uur op een koude plaats.

  3. Rol het deeg uit op een bakpapier.

  4. Plooi de hoeken om en vouw dicht, rol terug uit en herhaal een paar keer. Laat het deeg terug een half uur rusten op een koude plaats.

  5. Meng ondertussen de pruimen confituur met vodka.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Rol het deeg uit en snij in vierkantjes. Snij 4 schuine stukken aan de punten van het vierkantje en plooi ze in de vorm van een ster. Leg in het midden van de vierkantjes een eetlepel pruimen confituur.

  8. Bak de sterren een 12 minuten tot ze goudbruin kleuren.

2 maart 2018
2 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT