Vegan koekjes met chocolade
Aantal personen 8
Ingrediënten
- 250 gram sojamargarine
- 3 theelepels sojaroom
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram poedersuiker
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillesuiker
- eventueel chocolade als afwerking
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Doe de sojamargarine en de poedersuiker in een kom en meng met een staafmixer.
-
Meng de droge ingrediënten bij elkaar en doe ze bij het botermengsel.
-
Voeg de sojaroom toe. Mix tot een egaal deeg.
-
Doe het deeg in een spuitzak en spuit vormpjes op een bakplaat of rol het deeg uit met een deegrol en steek vormpjes uit.
-
Laat de koekjes 6 tot 10 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
-
Laat wat chocolade au bain marie smelten een doe er wat room bij. Versier de koekjes met de gesmolten chocolade.