Vegan koekjesdeeg ijs

Vegan koekjesdeeg ijs

Aantal personen 6

Ingrediënten

Vanille ijs:

  • 150 gram cashewnoten een nacht geweekt in water
  • 1 blik kokosmelk
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 50 ml sojamelk
  • 1 snufje zout

Koekjesdeeg:

  • 3 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 70 gram bloem
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 reepje chocolade in blokjes gesneden

Bereiden

  1. Mix de cashewnoten fijn met de kokosmelk, bruine suiker, ahornsiroop, vanille extract, sojamelk en zout. 

  2. Laat het ijsmengsel koud worden in de koelkast.

  3. Doe het ijsmengsel in de ijsmaker en start de ijsmaker.

  4. Maak ondertussen het koekjesdeeg.

  5. Meng de kokosolie, bloem, vanille extract, sojamelk, ahornsiroop en zout.

  6. Meng de chocolade eronder.

  7. Na ongeveer 30 minuten is het ijsmengsel klaar. Doe het in een afsluitbare diepvries doos.

  8. Brokkel het koekjesdeeg in het ijsmengsel en roer even door.

  9. Zet het ijs in de diepvriezer.

  10. Zet het ijs even in de koelkast voor je het inschept. 

2 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT