Vegan kokos chocolade cake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram suiker
- 200 gram silken tofu
- 100 gram geraspte kokos
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 50 ml amandelmelk
- chocolade
- kokosolie
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, geraspte kokos, bakpoeder, zout en suiker.
-
Meng in een andere mengkom de natte ingrediënten; silken tofu, zonnebloemolie, appelcider azijn en amandelmelk.
-
Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie.
-
Doe het deeg in de cakevorm.
-
Laat de cake 50 minuten bakken.
-
Laar de chocolade smelten met de kokosolie en doe over de cake.