Vegan kruimeltaart met kersenpudding

Vegan kruimeltaart met kersenpudding


Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 liter sojamelk
  • 65 gram custardpoeder
  • 30 gram suiker
  • 70 gram kersen
  • 120 gram bloem
  • 100 gram sojaboter
  • 70 gram suiker
  • 1 zanddeeg bodem

Bereiden

  1. Maak de custardpudding: meng de custardpoeder met de suiker en roer er 6 eetlepels sojamelk onder. Verwarm de resterende sojamelk en laat koken. Roer de custardpoeder bij de sojamelk en laat de pudding indikken.

  2. Roer de kersen onder custardpudding.

  3. Verwarm de oven op 180°C.

  4. Voor kleine taartjes: snij cirkels die iets groter zijn dan de taartvormpjes uit het zanddeeg en leg in de taartvormpjes.

    Voor een grote taart: Leg de zanddeeg bodem in een taartvorm.

  5. Laat de zanddeeg bodem 10 minuten blind bakken.

  6. Doe de custardpudding over de zanddeeg bodem.

  7. Meng de sojaboter, bloem en suiker met elkaar tot je een kruimelmengsel krijgt.

  8. Verdeel het kruimelmengsel over de pudding.

  9. Laat de taart 25 minuten bakken.

19 juli 2018
22 juli 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT