Vegan lavendelcake

Vegan lavendelcake

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels lavendelsiroop
  • 3 eetlepels gedroogde lavendel

glazuur

  • water
  • poedersuiker
  • gedroogde lavendel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, zout, gedroogde lavendel en bakpoeder.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker, vanille extract en lavendel extract.

  4. Meng de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  5. Doe het deeg in een cakevorm en laat 45 minuten bakken.

  6. Laat de cake volledig afkoelen.

  7. Maak het glazuur door wat water te mengen met poedersuiker tot een dik glazuur.

  8. Doe het glazuur over de cake en bestrooi met de gedroogde lavendel.

20 juli 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT