Vegan luxe appelcake met amaretto

Luxe appelcake met amaretto

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 200 ml sojamelk
  • 50 ml amaretto
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 appels in plakjes
  • amaretto
  • abrikozenconfituur
  • bloemsuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de suiker, vanillesuiker, amandelaroma, sinaasappelsap, sojamelk, amaretto en de zonnebloemolie.

  4. Roer de droge ingrediënten bij de vochtige.

  5. Doe het mengsel in een bakvorm ingevet met wat olie.

  6. Verdeel de plakjes appel over de cake.

  7. Laat de cake 40 minuten bakken.

  8. Besprenkel de cake met amaretto en verdeel wat abrikozenconfituur over de appeltjes zodat deze mooi blinken.

  9. Bestrooi met poedersuiker zodra de cake volledig afgekoeld is.

13 juni 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT