Vegan madeleines

Vegan madeleines

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 40 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels vegan margarine
  • 3 eetlepels aquafaba
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel agave siroop
  • 1 vanillestokje

Bereiden

  1. Laat de margarine smelten op een laag vuur.

  2. Schraap de vanille uit het vanillestokje. 

  3.  Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom.

  4. Doe de aquafaba, suiker en agavesiroop in een andere mengkom en klop de aquafaba op tot de suiker opgelost is en het schuimig wordt.

  5. Doe het bloem mengsel en de vanille erbij en mix goed door.

  6. Voeg dan de margarine toe en mix tot een egaal mengsel.

  7. Doe het mengsel in een diepvrieszak en laat een uur opstijven in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Vet een madeleine vorm in met wat boter of olie. Haal het mengsel uit de koelkast en snij een punt van de diepvrieszak zodat je het mengsel mooi in de madeleine vorm krijgt.

  10. Laat de madeleines 10 minuten bakken.

2 maart 2018
2 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT