Vegan markies

Markies

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 200 ml Schlagfix opklopbare room
  • 120 gram chocolade
  • 100 gram silken tofu
  • 90 gram custardpudding
  • Amaretto naar smaak

voor de cake:

  • 120 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen.

  8. Klop ondertussen de Schlagfix op. 

  9. Meng de custardpudding met de silken tofu tot een egaal mengsel.

  10. Mix de slagroom eronder.

  11. Roer de gesmolten chocolade onder het slagroommengsel.

  12. Snij de cake in reepjes.

  13. Dompel de cakereepjes in de Amaretto en verdeel in een ovenschaal.

  14. Doe er een laag van het slagroommengsel over en dan terug een laag cakereepjes in Amaretto. Doe zo verder tot de ovenschaal vol is.

  15. Zet de markies 10 uur in de koelkast.

18 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT