Vegan marshmallows
Ingrediënten
- 180 ml aquafaba (is ongeveer 1 groot blik kikkererwten)
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 theelepel xanthaangom
- 180 gram suiker
- poedersuiker
- 180 ml water
- 1,5 theelepel agar agar
- Optioneel: 1 eetlepel bietenpoeder voor een roze kleur
Bereiden
-
Klop met een handmixer de aquafaba samen met de xanthaangom 6 minuten op tot de aquafaba heel schuimig en hard is.
-
Doe in een steelpan het water en de agar agar en roer.
-
Breng de agar agar op een zacht vuur aan de kook.
-
Roer de suiker en vanille extract onder de agar agar zodra het begint te pruttelen.
-
Laat 3 minuten al roerend doorkoken.
-
Giet het agar agar mengsel al kloppend met de staafmixer onder de aquafaba.
-
Leg een bakpapier in een grote schaal en bestrooi met poedersuiker.
-
Stort de marshmallow uit in de schaal en bestrooi met nog poedersuiker.
-
Zet de marshmallow ongeveer 5 uur in de koelkast om op te stijven.