Vegan marshmallows

Vegan marshmallows

Ingrediënten

  • 180 ml aquafaba (is ongeveer 1 groot blik kikkererwten)
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 180 gram suiker
  • poedersuiker
  • 180 ml water
  • 1,5 theelepel agar agar
  • Optioneel: 1 eetlepel bietenpoeder voor een roze kleur

Bereiden

  1. Klop met een handmixer de aquafaba samen met de xanthaangom 6 minuten op tot de aquafaba heel schuimig en hard is.

  2. Doe in een steelpan het water en de agar agar en roer.

  3. Breng de agar agar op een zacht vuur aan de kook.

  4. Roer de suiker en vanille extract onder de agar agar zodra het begint te pruttelen.

  5. Laat 3 minuten al roerend doorkoken.

  6. Giet het agar agar mengsel al kloppend met de staafmixer onder de aquafaba.

  7. Leg een bakpapier in een grote schaal en bestrooi met poedersuiker.

  8. Stort de marshmallow uit in de schaal en bestrooi met nog poedersuiker.

  9. Zet de marshmallow ongeveer 5 uur in de koelkast om op te stijven.

26 januari 2019
1 februari 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT