Vegan mattentaart

Vegan mattentaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 120 gram suiker
  • 400 gram silken tofu
  • 130 gram amandelmeel voor minder amandelsmaak kan je ook de helft van het amandelmeel vervangen door bloem
  • 100 ml vegan karnemelk sojamelk met een scheutje appelcider azijn
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eetlepels custardpoeder of maizena
  • 2 pakken bladerdeeg

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Mix de silken tofu met de suiker tot een egaal mengsel.

  3. Doe het amandelmeel, de vegan karnemelk, amandel aroma, vanille aroma en de custardpoeder erbij en meng. Als je merkt dat mengsel nog niet dik genoeg is kan je er nog extra amandelmeel/bloem aan toevoegen.

  4. Leg een stuk bakpapier in een taartvorm en knip het tot een mooie ronde vorm. Leg 1 vel bladerdeeg op het bakpapier. Prik luchtgaatjes in het deeg.

  5. Doe het mengsel op het vel bladerdeeg.

  6. Leg het andere vel bladerdeeg erover en zorg ervoor dat de taart helemaal bedekt is met het bladerdeeg en het mengsel er niet uit kan.

  7. Snij met een mes een inkerving in het bovenste bladerdeeg zodat de lucht eruit kan.

  8. Bestrijk met sojamelk/amandelmelk voor een mooie goudbruine kleur.

  9. Laat de mattentaart 30 minuten bakken in de oven.

  10. Voor een mattentaart die wat hoger komt kan je de ingrediënten vermeerderen. Deze was wat platter en voldoende voor 6 stukken taart.

2 maart 2018
2 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT