Vegan mosselen

4 from 1 vote
Print

Vegan mosselen

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 300 gram mosselgroenten
  • 350 ml water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels zeewierkruiden
  • 150 gram shiitakes
  • 1 theelepel viskruiden

Bereiden

  1. Doe de mosselgroenten in een kookpot samen met het water, groentebouillonpoeder en zeewierkruiden.

  2. Breng de mosselgroenten op een matig vuurtje aan de kook.

  3. Snij de shiitakes in de helft.

  4. Bak de shiitakes krokant in wat olijfolie.

  5. Laat de mosselgroenten koken tot ze gaar zijn.

  6. Kruid de gebakken shiitakes met viskruiden en doe ze bij de mosselgroenten.

  7. Serveer met frietjes.

5 augustus 2018
5 augustus 2018

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Wendy

    26 augustus 2018

    Ik eet vegetarisch maar ik ben het niet, want ik ben momenteel nog een pescotariër zoals ze dat noemen. Maar dat ben ik ook stap voor stap aan het afbouwen! Dit recept helpt er mij zeker al goed bij, bedankt :). Ik heb dit namelijk vandaag klaargemaakt, en t’heeft mij écht goed gesmaakt!
    Echt een waardige vervanger van de echte mosselen, en minstens even lekker, of zelfs nog lekkerder. 🙂

    • Beantwoorden

      Kesja

      29 augustus 2018

      Leuk om te horen! Als je vragen hebt over veganisme mag je me altijd contacteren!

LEAVE A COMMENT