Vegan mozzarella

Vegan mozzarella

Ingrediënten

Stap 1:

  • 150 gram ongeroosterde cashewnoten
  • 250 gram sojayoghurt ongezoet
  • 120 ml water
  • 1,5 eetlepel zout

Stap 2:

  • 120 ml water
  • 1 eetlepel agar agar
  • 3 eetlepels maizena

Bereiden

Stap 1:

  1. Laat de cashewnoten een nacht weken in water met zout. Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender samen met de sojayoghurt, zout en het water. Doe het mengsel in een afgesloten kom en laat het een dag staan.

Stap 2:

  1. Maak de agar agar klaar door het pakje bij het water te kappen en op te warmen tot het kookt. Meng ondertussen de maizena bij het mengsel in de afgesloten kom. Wanneer de agar agar kookt roer je het mengsel erdoor en breng het al roerend aan de kook. Het mengsel moet dikker worden.

  2. Vul een grote kom met water en ijsblokjes. Schep met een ijsschep bolletjes van het mozzarella mengsel en laat die in de kom met ijswater vallen. Doe zout in het water en zet de afgesloten kom in de koelkast.

6 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT