Vegan mustikkapiirakka – Finse bosbessentaart

Vegan mustikkapiirakka – Finse bosbessentaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gram sojaboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels water

Voor de vulling:

  • 300 gram blauwe bessen
  • 250 gram silken tofu
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de sojaboter en de suiker in een mengkom en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem en het water eraan toe en mix nog even door.

  3. Vet een taartvorm in met wat sojaboter en doe het deegmengsel over de bodem van de taartvorm en druk wat aan.

  4. Bak de taartbodem 10 minuten.

  5. Meng de silken tofu met de blauwe bessen en de suiker. Doe het citroensap en het vanille-extract erbij en meng even.

  6. Doe het mengsel over de taartbodem en bak de taart 30 minuten.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT