Vegan paasbuffet

 

Gevulde eitjes

Ingrediënten:

Voor de eierschaaltjes:

  • 240 ml ongezoete sojamelk
  • 1 theelepel agar agar
  • 1/4 theelepel kala namak

Voor de vulling:

  • 100g tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel edelgist vlokken
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayolijn
  • 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1 mespunt zwarte peper
  • 1 mespunt kala namak
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Meng de ingrediënten voor de eierschaaltjes in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat eventjes doorkoken totdat de agar agar goed opgelost is. Vet eier-vormpjes (of andere vormpjes die je in huis hebt) in met wat olijfolie. Giet het mengsel in de eier-vormpjes. Laat de vormpjes een half uurtje afkoelen. Haal de eitjes voorzichtig uit de vormpjes zodra ze afgekoeld zijn.

Pureer de ingrediënten voor de vulling met een staafmixer, voeg eventueel nog wat andere kruiden toe naar smaak. Vul een spuitzak met stervormig mondje met het mengsel.

Spuit met de gevulde spuitzak voorzichtig de vulling op de eitjes.

Werk eventueel af met wat verse peterselie en paprikapoeder.

Ik heb dit recept gebruikt met een paar aanpassing voor de smaak van de vulling

 

Rozemarijn aardappels in schil

Ingrediënten:

  • 250g aardappels per persooon
  • 1 teentje knoflook per persoon
  • olijfolie
  • verse rozemarijn (blaadjes van 1 takje per persoon)
  • peper en grof zeezout

Verwarm de oven voor op 200°C

Was de aardappels grondig en snij in partjes. Leg de aardappels in een ovenschaal. Snij de knoflook fijn en doe hem in de ovenschaal. Overgiet met olijfolie en kruid met de verse rozemarijn, peper en grof zeezout. Roer er even door zodat alles goed vermengd is.

Bak 40 minuten op 200°C

Tomaat “garnaal”

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 tomaten
  • 1/2 pompelmoes (of 1 pompelmoes als het een kleine is)
  • 1 eetlepel zeewierkruiden
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1/2 ui
  • 1 eetlepel bosuitjes
  • cocktailsaus (zie recept)

Hol de tomaatjes uit en laat het sap er uit lekken. Snij de pompelmoes in partjes en haal de velletjes eraf. Snij het vruchtvlees in stukjes en leg in een kommetje. Snij de ui fijn en meng onder de pompelmoes. Roer 1 eetlepel zeewierkruiden onder het mengsel, kruid met peper en zout. Roer de fijngesneden bosuitjes onder het mengsel. Doe wat cocktailsaus in de uitgeholde tomaatjes en doe de vulling erin, werk af met nog wat cocktailsaus en wat paprikapoeder en leg het dekseltje erop.

Cocktailsaus

Ingrediënten:

  • 150ml ketchup
  • 150ml mayolijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje whisky
  • klein beetje tabasco

Meng alle ingrediënten in een maatbeker en zet de staafmixer erin, meng tot een egaal mengsel.

“Kip”saté

Ingrediënten:

  • Kipstuckjes van De Vegetarische Slager of Greenway
  • 1 blikje ananas op sap
  • mirin
  • sojasaus
  • ananassap (van het blikje)
  • suiker

Marineer de kipstuckjes in een mengsel van mirin, sojasaus, ananassap en suiker. Rijg de kipstuckjes en de ananas op stokjes en bak aan beide kanten krokant.

 

Gerookte “zalm”

Ingrediënten:

  • 2 wortels
  • 2 eetlepels miso
  • 1 eetlepel liquid smoke
  • 2 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 3 cups water
  • 1 eetlepel zeewierkruiden
  • 1/2 blad nori
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • stokbrood
  • kruidenkaas (Shavt of Soyananda)
  • verse dille

Verwarm de oven voor op 200°C

Schil met een dunschiller heel dunne reepjes van de wortels in de lengte van de wortel. Doe de wortelreepjes in een ovenschaal. Doe alle overige ingrediënten in een maatbeker en mix tot een bouillon. Giet over de wortels. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag dan de temperatuur naar 100°C en laat nog een 45 minuten bakken. Haal de wortelreepjes uit de ovenschaal en leg in een afsluitbaar bakje en bewaar in de koelkast.

Serveer de zalm op een stokbroodje met kruidenkaas en verse dille.

Ik heb dit recept gebruikt maar enkele ingrediënten aangepast

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT