Vegan paasgebak met fruit

Vegan paasgebak met fruit

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 bokaal abrikozen
  • 1 banaan
  • scheutje citroensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 250 ml amandelmelk
  • 17 gram vanille puddingpoeder
  • 1 eetlepel suiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng 4 eetlepels van de amandelmelk met de puddingpoeder en de suiker. 

  3. Breng de rest van de amandelmelk aan de kook.

  4. Van zodra de amandelmelk kookt doe je het puddingmengsel bij de melk en laat je het doorkoken onder voortdurend roeren tot je een pudding krijgt. 

  5. Laat de pudding volledig afkoelen!

  6. Rol het bladerdeeg uit.

  7. Voor de paashaas decoratie: snij 1/4 van de rol bladerdeeg en prik met een paashaas koekjesvorm haasjes uit het bladerdeeg.

  8. Leg de rest van het bladerdeeg met een vel bakpapier op een bakplaat.

  9. looi de randen van het bladerdeeg om en druk even aan met een vork. 

  10. Verdeel de pudding over het bladerdeeg.

  11. Snij de banaan in plakjes en meng met het citroensap en de bruine suiker. 

  12. Verdeel de abrikozen en de banaan over de bladerdeeg. Leg de paashaas figuurtjes op het fruit.

  13. Strooi er eventueel wat amandelschilfers over.

  14. Voor een mooie bruine bladerdeeg korst kan je het bladerdeeg insmeren met wat sojamelk en bestrooien met suiker.

  15. Laat 30 minuten bakken in de oven.

3 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT