Vegan pasta met Finse cantharellensaus

Vegan pasta met Finse cantharellensaus

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 200 gram cantharellen
  • scheutje vodka
  • 200 ml sojaroom
  • 50 ml water
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • verse dragon naar smaak
  • 1 rode paprika (of prei)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout
  • gemengde gemalen peper
  • pasta
  • maizena

Bereiden

  1. Bak de cantharellen in een klontje sojaboter krokant.

  2. Blus ze met een scheutje vodka.

  3. Snij de ui, knoflook en de paprika fijn.

  4. Smelt een klontje sojaboter in een steelpan en bak de ui glazig, blus de ui met een scheutje vodka. Doe de knoflook erbij en daarna de rode paprika.

  5. Stoof de paprika gaar en doe het water erbij. Roer de bouillonpoeder eronder. Voeg de sojaroom toe.

  6. Kook ondertussen de pasta gaar.

  7. Bind de saus met wat maizena en kruid met grof zeezout, gemengde gemalen peper en verse dragon. Doe op het laatste moment cantharellen bij in de saus.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT