Vegan pasta met zoete aardappelsaus en krokante champignons
Aantal personen 2
Ingrediënten
- pasta voor 2 personen
krokante champignons
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 200 gram champignons, in plakjes
- 60 gram kikkererwten
- rookzout
- zwarte peper
zoete aardappelsaus
- 3 kleine zoete aardappels
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- snufje zwarte peper
- 200 ml kokosmelk
- klein beetje kookwater van de pasta
Bereiden
-
Stoom de zoete aardappel gaar.
-
Bak ondertussen de look, champignons en kikkererwten krokant in wat olijfolie.
-
Kook de pasta gaar.
-
Kruid de champignons met rookzout en zwarte peper.
-
Maak de zoete aardappelsaus: de doe zoete aardappels, edelgistvlokken, bouillonpoeder, zwarte peper en kokosmelk in de blender en mix.
-
Doe wat kookwater van de pasta bij de saus tot de saus een goede dikte heeft.
-
Roer de pasta onder de saus.
-
Serveer met de champignons en kikkererwten.