Vegan pasta met zoete aardappelsaus en krokante champignons

Vegan pasta met zoete aardappelsaus en krokante champignons

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • pasta voor 2 personen

krokante champignons

  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 60 gram kikkererwten
  • rookzout
  • zwarte peper

zoete aardappelsaus

  • 3 kleine zoete aardappels
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • snufje zwarte peper
  • 200 ml kokosmelk
  • klein beetje kookwater van de pasta

Bereiden

  1. Stoom de zoete aardappel gaar.

  2. Bak ondertussen de look, champignons en kikkererwten krokant in wat olijfolie.

  3. Kook de pasta gaar.

  4. Kruid de champignons met rookzout en zwarte peper.

  5. Maak de zoete aardappelsaus: de doe zoete aardappels, edelgistvlokken, bouillonpoeder, zwarte peper en kokosmelk in de blender en mix.

  6. Doe wat kookwater van de pasta bij de saus tot de saus een goede dikte heeft.

  7. Roer de pasta onder de saus.

  8. Serveer met de champignons en kikkererwten.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT