Vegan peer amandel cake

Vegan peer amandel cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 80 gram amandelmeel
  • 150 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel amandel extract
  • 160 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 dikke peer (of 2 kleine peren)
  • amandelschilfers

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng de bloem, amandelmeel, baksoda, bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de bruine suiker, amandel extract, appelcider azijn, sojamelk en zonnebloemolie.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng.

  5. Snij de peer in reepjes.

  6. Leg de cake op het beslag en duw even.

  7. Vet een cakevorm in met wat olie of sojaboter.

  8. Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met amandelschilfers en laat de cake 40 minuten bakken.

3 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT