Vegan perencake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 150 gram silken tofu
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 60 ml sojamelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 peren, in blokjes of in repen
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Mix de silken tofu met de suiker en het vanille extract tot een egale massa.
-
Doe de zonnebloemolie, sojamelk en appelcider azijn erbij en mix.
-
Doe dan de bloem en bakpoeder erbij en mix nog even door.
-
Indien je de peer in blokjes gesneden hebt roer je de peer onder het deeg.
-
Vet een bakvorm in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het deeg in de bakvorm.
-
Indien je de peer in repen gesneden hebt leg je de peer op het deeg.
-
Laat de cake 40 minuten bakken.