Vegan pistache amandel cake
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 70 gram pistachenoten gemalen tot meel
- 70 gram amandelmeel
- 70 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 100 gram bruine suiker
- 1 theelepel amandel extract
- 1 theelepel appercider azijn
- 150 ml amandelmelk
- 50 ml zonnebloemolie
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom het amandelmeel, pistachemeel, bloem en bakpoeder.
-
Meng in een andere mengkom de bruine suiker, amandel extract, appelcider azijn, amandelmelk en zonnebloemolie.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige en mix.
-
Vet een bakvorm in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het deeg in de cakevorm en bestrooi met wat gemalen pistachenoten.
-
Laat de cake 40 minuten bakken.