Vegan pompoen donuts
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 80 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 220 gram pompoenpuree
- 60 gram bruine suiker
- 3 eetlepels sojaboter
- 1/2 theelepel vanille aroma
- 180 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- snufje zout
- 2 eetlepels pompoenkruiden
Topping
- 2 eetlepelss sojaboter
- bruine suiker
- kaneel
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Doe de appelcider azijn bij de sojamelk en laat even staan.
-
Laat de sojaboter smelten.
-
Meng de pompoenpuree, bruine suiker, sojaboter en vanille met elkaar in een beslagkom.
-
Doe het sojamelk mengsel erbij.
-
Roer de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en pompoenkruiden onder het deeg.
-
Vet een donut vorm in met wat gesmolten sojaboter.
-
Doe het deeg in de donutvorm.
-
Laat de donuts 10 minuten bakken.
-
Laat de donuts afkoelen.
-
Laat de sojaboter voor de topping smelten.
-
Doe in een schaaltje wat bruine suiker en kaneel.
-
Rol de donuts door de sojaboter en haal ze dan door het suiker en kaneel mengsel.