Vegan pompoen donuts

Vegan pompoen donuts

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 80 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 220 gram pompoenpuree
  • 60 gram bruine suiker
  • 3 eetlepels sojaboter
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 180 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • 2 eetlepels pompoenkruiden

Topping

  • 2 eetlepelss sojaboter
  • bruine suiker
  • kaneel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de appelcider azijn bij de sojamelk en laat even staan.

  3. Laat de sojaboter smelten.

  4. Meng de pompoenpuree, bruine suiker, sojaboter en vanille met elkaar in een beslagkom.

  5. Doe het sojamelk mengsel erbij.

  6. Roer de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en pompoenkruiden onder het deeg.

  7. Vet een donut vorm in met wat gesmolten sojaboter.

  8. Doe het deeg in de donutvorm.

  9. Laat de donuts 10 minuten bakken.

  10. Laat de donuts afkoelen.

  11. Laat de sojaboter voor de topping smelten.

  12. Doe in een schaaltje wat bruine suiker en kaneel.

  13. Rol de donuts door de sojaboter en haal ze dan door het suiker en kaneel mengsel.

16 oktober 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT