Vegan pompoen tiramisu

Vegan pompoen tiramisu

Aantal personen 4

Ingrediënten

Cake

  • 120 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml sojamelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract

Mascarpone

  • 1 pakje Schlagfix opklopbare room
  • 200 gram pompoenpuree
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel pompoenkruiden
  • 2 koppen koffie
  • scheutje rum

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Klop de Schlagfix stevig op.

  8. Mix de pompoenpuree, vanille extract en bruine suiker door de opgeklopte slagroom.

  9. Doe de koffie in een schaal en doe de rum erbij.

  10. Snij de cake in reepjes.

  11. Dompel reepjes cake in de koffie en leg in een ovenschaal.

  12. Doe er dan een laag van de mascarpone over.

  13. Dan nog een laag cake gedompeld in koffie.

  14. Dan terug een laag mascarpone. 

  15. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn.

  16. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu met chocoladepoeder en pompoenkruiden.

29 september 2018
29 september 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT