Vegan pompoencurry
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram pompoen
- 150 gram spinazie
- stukje verse gember
- 1 blok tofu (uitgeperst)
- 1 blik kokosmelk
- 3 eetlepels currypasta
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- snufje zout
- verse koriander
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C en laat de 30 minuten pompoen roosteren.
-
Snij de pompoen in blokjes. Snij de paprika, knoflook, ui en gember fijn.
-
Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe het mosterdzaad en de komijn erbij. Laat 2 minuten bakken.
-
Doe dan de ui en het teentje knoflook erbij. Na enkele minuten doe je de paprika, gember, spinazie en pompoen erbij.
-
Giet het blik kokosmelk erover.
-
Kruid met de currypoeder, kurkuma, chilipoeder en zout. Doe de sojasaus erbij en laat het geheel pruttelen.
-
Ondertussen snij je de tofu in blokjes en bak je ze krokant.
-
Doe de tofu bij de pompoencurry.
-
Werk de pompoencurry af met wat verse koriander.
-
Serveer de pompoencurry met rijst.