Vegan pompoencurry

Vegan pompoencurry

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram pompoen
  • 150 gram spinazie
  • stukje verse gember
  • 1 blok tofu (uitgeperst)
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 eetlepels currypasta
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • snufje zout
  • verse koriander

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en laat de 30 minuten pompoen roosteren.

  2. Snij de pompoen in blokjes. Snij de paprika, knoflook, ui en gember fijn.

  3. Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe het mosterdzaad en de komijn erbij. Laat 2 minuten bakken.

  4. Doe dan de ui en het teentje knoflook erbij. Na enkele minuten doe je de paprika, gember, spinazie en pompoen erbij.

  5. Giet het blik kokosmelk erover.

  6. Kruid met de currypoeder, kurkuma, chilipoeder en zout. Doe de sojasaus erbij en laat het geheel pruttelen.

  7. Ondertussen snij je de tofu in blokjes en bak je ze krokant.

  8. Doe de tofu bij de pompoencurry.

  9. Werk de pompoencurry af met wat verse koriander.

  10. Serveer de pompoencurry met rijst.

5 maart 2018
5 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT