Vegan pompoenpasta met spinazie

Vegan pompoenpasta met spinazie

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 300 gram pompoen in stukjes
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram silken tofu
  • sap van een halve limoen
  • 50 gram walnoten
  • peper
  • zout
  • pasta

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor 200°C.

  2. Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en doe er wat olijfolie over. Laat de pompoenstukjes een 20 minuten bakken.

  3. Haal de pompoen uit de oven en doe het in de blender samen met de silken tofu. Mix de pompoen met de tofu fijn.

  4. Doe de fijngesneden knoflook in een pan met wat olijfolie, doe de spinazie erbij. 

  5. Laat ondertussen de walnoten even roosteren.

  6. Van zodra de spinazie begint te slinken doe je het pompoen mengsel bij in de pan.

  7. Hak de walnoten fijn.

  8. Kruid de saus met peper, zout en limoensap, en serveer met de pasta en de walnoten.

4 maart 2018
4 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT