Vegan pompoenpasta met tofu speckjes

Vegan pompoenpasta met tofu speckjes

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 350 gram pompoenblokjes
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel vegan kippenbouillonpoeder
  • 150 ml sojaroom
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepl zwarte peper
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • snufje grof zeezout
  • tofu speckjes

Bereiden

  1. Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de rode ui en de knoflook er bij.  

  2. Doe de pompoen erbij en overgiet het met water. 

  3. Doe de kippenbouillonpoeder erbij.

  4. Laat de pompoen een 8 minuten koken tot het gaar is.

  5. Doe de sojaroom bij de pompoen en mix tot een fijne saus. Kruid met rozemarijn, tijm, nootmuskaat, kaneel, zwarte peper, chilipoeder en grof zeezout.

  6. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Roer de tofu speckjes onder de saus.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT